Veel Gestelde Vragen

In deze FAQ vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Wij beantwoorden je vragen over bestellen, account, leveringen, garanties en betalingen. Mocht je vraag er onverhoopt niet tussen staan. Neem dan contact met ons op via de klantenservice, zij zijn tijdens onze kantoortijden geopend en bereikbaar via info@krott.nl  of +31(0)20 497 2628.

Algemene vragen

Wat is de levertijd van mijn online bestelling?

Alle producten die we op voorraad hebben (STOCK) worden tijdens werkdagen binnen 24u gepicked en verzonden. Nadat de zending ons magazijn heeft verlaten ontvang je een tracking code waar mee je de zending kan volgen. Omdat het internationale vrachtverkeer beïnvloedt wordt door meerdere factoren raden wij je aan de trackingcode te blijven monitoren zodat je exact weet wat je kan verwachten.

De artikelen die we samen met jou ontwikkelen of bestellen (NON-STOCK) leveren we na overleg. Na het ontvangen van je order proberen we je zo snel mogelijk de verwachte levertijd te sturen.

Kan ik mijn bestelde producten bij Krott Trophy Produtcs afhalen?

Ja, Na het plaatsen van je bestelling kun je contact opnemen met onze customer service. Zij laten je weten wanneer je order gereed staat om op te halen. Ons magazijn is op maandag t/m vrijdag geopend van 08:30 tot 12:30 en van 13:00 tot 16:30.

Wat zijn de verzendkosten van mijn bestelling?

Al onze producten zijn exclusief verzending naar het afleveradres.

Moet ik een account aanmaken om te kunnen bestellen?

Ja, het aanmaken van een account is een verplichte stap bij het bestellen via de webshop. Zo kun je handig je eerdere bestellingen inzien, je gegevens aanpassen en direct de facturen betalen.

Ik zie geen prijzen, hoe kan dat?

Als je nog niet bent ingelogd dan zie je op onze website geen prijzen, dit kun je zien door naar je account te gaan na het inloggen. Mocht dit niet het geval zijn raden wij aan om contact met ons op te nemen.

Kan ik bij KTP op rekening betalen?

Ja, na het betalen van je eerste bestelling bij KTP kun je in overleg met onze sales medewerkers bij ons op rekening betalen.

Account Webshop

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat moet ik doen?

Neem contact op met onze customer service. Mocht je je wachtwoord vergeten zijn klik dan op wachtwoord resetten.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat moet ik doen?

Check nogmaals je gegevens, is alles goed ingevoerd? Komt de wachtwoord check overeen? Is het e-mail adres juist? Als het niet lukt na deze stappen neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?

Geen zorgen, dit overkomt zelfs de beste onder ons. Ga naar wachtwoord vergeten en reset je wachtwoord.

Hoe stel ik een nieuw wachtwoord in?

Klik op wachtwoord resetten of wijzig je wachtwoord in je account en volg de instructies die je ontvangt per e-mail.